MTK Pedicure en Massage
Uw wellness adres in Sint Pancras
Mellinn 20 en Schimmelnagels
U heeft een vermoedelijke schimmelnagel. Heel vervelend, want het is ontsierend en erg moeilijk om weer vanaf te komen. Een schimmel wordt vaak onterecht afgedaan als een puur cosmetisch probleem, Maar wist u dat wanneer uw weerstand (immuniteit) ernstig is verminderd een aantal soorten schimmels voor ernstige gezondheidsproblemen kunnen zorgen? Dit kan bijvoorbeeld bij kankerpatiënten, maar ook bij diabetes en reuma voorkomen.

Voor uw huisarts zijn er bij nagelschimmels weinig behandelmogelijkheden. Het is of niets doen, of het inzetten van orale antimycotica. Dat laatste wordt door de meeste huisartsen doorgaans niet gedaan. Vaak heeft u al diverse producten gekocht bij apotheek, drogist of pedicure, meestal zonder goed resultaat. Als de middelen bovendien niet goed worden aangebracht is de behandeling zinloos. Goede begeleiding en informatie is daarom essentieel om de resultaten positief te beïnvloeden.

Toegang tot schimmeldiagnostiek biedt de nodige zekerheid. De huisarts kan een biopt nemen van de vermoedelijke schimmelnagel. Dit wordt onderzocht en wanneer de biopt positief is, kan er een zorgtraject gestart worden. Dit is een snelle methode, de uitslag zal doorgaans binnen een week bij de huisarts bekend zijn. De kosten kosten € 57,76* (*prijswijzigingen voorbehouden), kan door de zorgverzekeraar uit de basisverzekering worden vergoed. (let op verplicht eigen risico).

U wordt professioneel door mij begeleid bij het verzorgen van de schimmelinfectie. Als u met mij een zorgtraject aangaat, bestaat dit uit verschillende onderdelen;
 • De voortgang bewaken d.m.v. foto’s
 • 5x behandelen van uw voeten en dun frezen van uw nagels
 • Een lokaal anti schimmel preparaat voor uw nagels, uw huid en desinfectans voor schoenen en sokken
 • Het geven van duidelijke adviezen
 • Thuis behandeling met de Mellinn20 Low-Level-Laser, 7 minuten per dag

MELLINN20
De Mellin 20 is een nieuwe techniek in Nederland waarbij een Low Level laser een pulserende laser uitstraalt dat gecombineerd wordt met blauw licht energie. Laserstralen dringen door de geïnfecteerde nagelplaat. Int tegenstelling tot andere lasertherapieën is de Low- Level-Laser niet gericht op het vernietigen van de schimmel door middel van warmte. De Low-Level-Laser zet het lichaam aan tot cel vernieuwing waardoor het zelf de schimmel opruimt.
 • Het is pijnvrij (geen warmteontwikkeling)
 • Gemakkelijk thuis te gebruiken
 • Ideaal voor kinderen
 • Prettig in gebruik ook voor vingernagels
 • Veilig
 • Geen bijwerkingen
 • Dood effectief de schimmel
 • Effectieve aanzet tot celvernieuwing
Dezelfde techniek wordt door Mellinn  in veel ziekenhuizen al zeer succesvol gebruikt in de strijdt tegen orale mucositis bij kankerpatiënten.

Het zorgtraject heeft meestal een duur van 6 maanden. We starten met een intake gesprek. Als de uitslag een schimmelinfectie aangeeft, kunnen we beginnen. U krijgt van mij een box mee met daarin alle benodigdheden. We maken een aantal  vervolg afspraken, zodat we de voortgang kunnen bekijken en uw nagels weer dun kunnen frezen. Dit is een volledige behandeling zoals u die van mij gewend bent . U dient gedurende deze periode iedere dag uw voeten te verzorgen met de crème en uw nagels te druppelen om her- infectie te voorkomen.

Het laser apparaatje zet u iedere dag op de aangedane nagel(s). De behandeling duurt 7 minuten per nagel. Uw schoenen sprayt u iedere week in met de desinfectiespray. Nadere adviezen en uitleg ontvangt u bij de aanvang van het traject.

Het complete all-in behandeltraject voor nieuwe cliënten kost € 360,00 te voldoen bij aanvang van de behandeling.

Uitsplitsing van de kosten:

Nieuwe cliënten:
 • € 25,--: Intake gesprek en het maken en vastleggen van foto´s
 • .€ 150,--:Huur van de laser per 6 maanden
 • € 150,-- Vijf maal een volledige pedicurebehandeling en foto’s
 • € 35,--: Antischimmeltinctuurpakket, bestaande uit een product voor de huid, de nagels en de schoenen, alcohol, watjes en zeezout voor voetbad
 • € 360,-- totaal:

Bestaande cliënten:
  Cliënten die reeds 5 wekelijks pedicurebehandeling afnemen, geldt het volgende:
 • € 25,--: Intake gesprek en het maken en vastleggen van foto´s
 • .€150,--:Huur van de laser per 6 maanden
 • € 35,--: Antischimmeltinctuurpakket, bestaande uit een product voor de huid, de nagels en de schoenen, alcohol, watjes en zeezout voor voetbad in overleg
 • Totaal € 210,--
De kosten van een pedicurebehandeling voor een bestaande cliënt hoeft niet bij aanvang van het traject vooruit betaald te worden! De pedicurebehandelingen worden net als normaal op de dag zelf afgerekend. Bij nieuwe cliënten wordt dit wel vooraf voldaan.

Er geldt een borg voor de huur van de laser, deze bedraagt €100,00 contant te voldoen. Bij correct gebruik en onbeschadigd, ontvangt u dit na afloop van uw behandeling uiteraard retour.

U kunt er ook voor kiezen om het traject deels gespreid te betalen. U betaald dan voor de huur van de Laser steeds € 1,00 per dag dat u de laser in uw bezit heeft gehad. Steeds te voldoen bij uw volgende behandeling.

Bij aanvang dient u wel de producten die uw eigendom worden te betalen. Bij gebruik van 6 maanden bent u ongeveer 8% duurder uit dan het all-in tarief.

U kunt de Mellinn 20 ook kopen voor €499,00 Dit kan bijvoorbeeld voordeliger zijn als het behandeltraject waarschijnlijk langer dan een half jaar gaat duren, of dat meerdere gezinsleden last van schimmelnagels hebben.